Zorg

De kansrijke leef- en werkplek voor mensen met een zorgvraag of beperking - dát is Puer zorg! De doelgroep is mensen met een beperking ten opzichte van de arbeidsmarkt, sociale leef- en woonomgeving. 

Puer zorg biedt aan jeugd en volwassenen:

 • Dagbesteding
 • Begeleiding groep
 • Begeleiding individueel
 • Werk- en leertrajecten
 • (Re)ïntegratie
 • Thuisondersteuning
 • 24-uurs zorg
 • Wonen, eigen appartement en woonvorm

Visie begeleiding

Bij Puer wordt uitgegaan van iemands mogelijkheden en is er ruimte om nog verder te ontwikkelen, dan wordt dit zeker aangegrepen. Er wordt aan verschillende doelen gewerkt ter bevordering en behoud van de zelfredzaamheid, zelfstandigheid, vergroten van eigenwaarde, het bieden van beschermende omgeving en een therapeutisch klimaat. Wij vinden dat ieder mens recht heeft op een leuk, kwalitatief leven en een baan midden in de samenleving! De combinatie van een winkel en het aanbieden van verschillende vormen van begeleiding en ondersteuning maakt deze onderneming uniek.

Respect en gelijkwaardigheid zijn kernwoorden in de basishouding van onze begeleiding. Bij Puer vinden we het belangrijk dat alle medewerkers, zorgvragers, vrijwilligers, ouders of betrokkenen mee mogen denken, zo hun mening kunnen delen en invloed kunnen uitoefenen op het beleid bij Puer.


Op zoek naar leuk werk in de maatschappij?

Bij het werken in een winkel komen veel verschillende taken kijken. Denk eens aan kassawerk, klanten helpen, prijzen en controleren, kantine- en schoonmaakwerk, etaleren, creatief werk, computerwerk, buitenwerk (groentetuin) en op markten en fairs staan. 


Wonen

Graag op je eigen benen willen staan? Wonen in je eigen appartement? De sfeer, gezelligheid en de begeleiding van een leefgroep nodig?

Dat kan allemaal samen bij Puer, aangepast op jouw mogelijkheden, zorg- en woonwensen! Dit betekend dat je gebruik mag maken van de begeleiding wanneer jij dat nodig hebt. Dit is afhankelijk van jouw mogelijkheden en de doelen waar aan gewerkt wordt. Er wordt continu toezicht geboden, het is prettig dat er altijd iemand aanwezig is waar je op terug kunt vallen of die jou stimuleert als dat nodig is.


Samenwerking

Verder werkt Puer zoveel mogelijk aan deelname in de maatschappij. Wij werken met verschillende ondernemingen en organisaties in onze regio samen en bieden op deze manier de zorgvrager kansen onderdeel van de samenleving te kunnen zijn. Voorbeelden hiervan zijn Natuurtuin 't Hummelhûs en verzorgingstehuis De Miente.

Onze visie ten opzichte van mensen komt ook in zakelijk opzicht naar voren, namelijk het tegengaan van oneerlijke handel zoals kinderarbeid, uitbuiting en slechte werkomstandigheden. Er wordt dan ook heel bewust ingekocht en gelet op eerlijke handel. Dit is een voorwaarde om samen te werken met leveranciers of merken.


Interesse? Neem dan contact op!

 • Hoofdstraat 46A
  8401 CA Gorredijk
 • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.